Közgyűlés és Elnökségi ülés

Rendkívüli Közgyűlésen Elnökségi taggá választottuk Vargyas Krisztinát és Tóth Andrást.
Kibővített Elnökségi ülésen beszéltük át az év feladatait. A hazai és a nemzetközi versenyeket megpróbáltuk összhangba hozni. Kialakult az utánpótlás GP versenyei és pontozása. A Kelet-Európa Kupa,Európa Kupa és a nagy világversenyek időpontjait a versenynaptár tartalmazza. A válogatási elveket is rögzítettük. A jegyzőkönyv alább.

Kibővített Elnökségi értekezlet jegyzőkönyyv:
Tatabánya,2017.01.21.
Jelen vannak:
Lángoló Kerek SE, Tóth András elnök képviseli.
TDKE, Moravcsik Fecskés Orsolya elnök képviseli.
Tornádó Team, Garzó Erika elnök képviseli.
Szombathelyi Sportiskola, Vargyas Krisztina képviseli.
Szegedi Vasutas Se, Kéri Ferenc képviseli.
Savaria Speedskating Team, Tóth Attila elnök képviseli.
Németh Tibor, Tdke edző.
Lugosi László MOGSZ Elnök.

l. Versenynaptár:
1.Európa Bajnokság. Lagos Portugália július 1-8. Nagyon messze van. Biztosan repülővel kell utazni. Szállás viszonylag jó áron, Garzó Erika intézi.

2. Universiade és a Világbajnokság. Térben és időben közel egymáshoz. Az augusztus végi tajvani Universiadén lehetőség van indulni, akár több versenyzőnek is. Az utazás költségei nagyon magasak. A szállás és ellátás költségeit, nagyrészt a rendezők biztosítják. A Világbajnokság Kínában lesz egy héttel később. Az előzetes nevezés alapján 5 lány és 2 fiú indulását jeleztük a MFSE (Egyetemi sportszövetség) felé. Mint fő szervező, ők intézik a formaruhát és az utazást, valamint a kin tartózkodást. A Világbajnokságon esetlegesen indulók Tajvanról egyenesen a VB helyszínére, Kínába utaznának.

3.Európa Kupa: A korábbi éveknek megfelelően

4.Kelet Európa Kupa: Cseh, osztrák, német, magyar helyszínek. Vesely, Ostrava, Wörgl, Gera, Szeged, és a záró forduló Tatabánya. Az időpontok a táblázatban.6 versenyből az 5 legjobb számít. Minimum 3 versenyen kell indulni az összetettben értékeléshez.
A felnőtt korcsoport összetett versenyét nem hirdetjük meg.

5. Grand Prix: A korábbi éveknek megfelelően. A helyszínek és időpontok a táblázatban. Változás az összetett számításban: a hat versenyből 5 legjobb számít és minimum 4 indulni kell az összetett értékeléshez. A pontozás 20-18-16-15…-re változik.

6.Workshop Ferrével április 13-16 Szeged. Válogatott edzőtábor is.

ll. Válogatott:
1. Válogatási versenyek: Geisingen, Gera, Wörgl. Ebben az évben három válogató verseny lesz, amelyek közül minimum legalább kettőn el kell indulni!

2. Válogatási elvek: Négy fő indulhat válogatottként az Európa Bajnokságon. Nagyon indokolt esetben 5.
Minimum követelményként az adott válogató versenyeken a mezőny első harmadában kell 2x végezni. Amennyiben többen teljesítik a minimumkövetelményt, akkor az egymás közötti sorrend a válogatás szempontja.

3. Edzőtáborok: április 13-16 Szeged és június 5-10. Helyszín később kerül meghatározásra.

lll. Az Év Sportolói díjat Kéri Ferenc által bemutatott táblázat alapján hirdetjük ki. A Közgyűlés megerősítése szükséges.

lV. Nagypályás jégkorcsolya: A MOKSZ-al javítani kell a kommunikáción. Folytatni kell a megkezdett munkát. Közös edzőtábor megrendezését kezdeményezzük.

Tatabánya,2017. január 21.