Friss hírek

Felnőtt és Junior Világbajnokság 2018 Heerde

Junior -és Felnőtt Világbajnokság 2018 Heerde/Arnhem-Utcai versenyek és Marathon

A Világbajnokság második felvonása az utcai versenyekkel folytatódott. A helyszín Arnhem városába került, a lehető legbelvárosibb feltételek közé, amelyet megközelíteni is elég volt. A 350 méter hosszú pálya könnyűnek nem volt mondható. Az egyébként is nagyon gyors pálya a célegyenes bejáratához vezető éles kanyarnál még egy enyhe lejtővel is nehezítette a versenyzők dolgát. Valamennyi centiméterén résen kellett lennie annak, aki tartani akarta pozícióját.

Diákolimpia 2018

A szervezőket különleges feladat elé állította a döntő lebonyolítása. Szerencsére az időjárás is kedvezően alakult. A rendező KDE egyesülete szülői gárdája nagy erőfeszítéseket tett a verseny előkészítésére. A pálya berendezése mellett a futamok összeállítása és adminisztrálása is feladata volt. Több napos munka eredményeképpen sikerült a feszes programot egy nap alatt végre hajtani.

Gyorsasági Görkorcsolyázó Világbajnokság 2018 Heerde (Hollandia)

Közel 50 ország nevezett az idei VB-re,ahol az felnőttek és a juniorok is külön korcsoportban indulnak .A magyar válogatott is nagyon készül a megmérettetésre. Különösen fontos ez a verseny a junior kategória számára. Az Ifjúsági Olimpiára utazhat a világ legjobb 12 fiú és 12 lány versenyzői. Hunyadi Anna,Sajgó Anna és Iványi Tamás is versenyben van sikeres kvalifikációért. Ez hatalmas siker lenne, ami sportágunknak is nagy nyilvánosságot hozhat.